Aktivnosti

Turno smučanje
Turno smučanje
Turno smučanje
Turno smučanje
Turno smučanje
Turno smučanje
Turno smučanje
Turno smučanje
Turno smučanje
Turno smučanje
Turno smučanje
Turno smučanje
previous arrow
next arrow

Turno smučanje in krpljanje

Apartmajska hiša Jurgovo je pozimi idealno izhodišče za turno smučanje in krpljanje, še posebej v mesecih November, December ter Marec in April, ko je v zaščitenem območju, kjer se naši objekti nahajajo mir in tišina. Turni smučarji in pohodniki na krpljah, lahko koristijo zasnežene gozdne ceste in pobočja, kjer prismučajo nazaj direktno na izhodišče do Apartmajske hiše.

Razgledni stolp

Ko ste na Rogli, poskrbite, da se sprehodite do razglednega stolpa. Nagrajeni boste s čudovito panoramo, ki se razteza vse do Avstrije.

Lovrenška jezera

Lovrenška jezera so pravzaprav breg, sestavljen iz 20 večjih in manjših jezer. Lovrenška jezera so jezerca in barjanska okna na Pohorskem šotišču. Jezerca ležijo na površini okoli 16 ha med Planinko (1392 mnm) in Mulejevim vrhom (1533 mnm) v povirju potokov Radoljne, Mislinje in Velke. Jezerca so kotanje s površino nekaj kvadratnih metrov in globine do 1,2 m. Po opustitvi paše jih zarašča rušje, ki prehaja na obeh straneh barja na bolj strmem in odcednem pobočju v smrekov gozd. Jezerc je od 11 do 22, odvisno od obsega in trajnosti stoječe vode. Najvišje jezerce leži na višini 1529 mnm, najnižje pa na višini 1517 mnm. Ob najvišjem ležečem jezercu je postavljen lesen razgledni stolp. Lovrenška jezera so naravna in turistična znamenitost Pohorja. Od hotela na Rogli je urejena in označena nezahtevna pešpot. Krožna pot od Rogle do jezer traja približno 3 ure.

Balvansko plezanje

Za ljubitelje balvanskega plezanja so Apartmajska hiša Rogla na Jurgovem in Pohorski hiši Lukanja pravi naslov in izhodišče za aktiven počitnice.

Na celotni poti od Cezlaka,  kjer je kamnolom  Pohorskega Tonalita https://www.mineral.si/si/kamnolomi/cezlak/ pa do Jurgova, kjer se ob slapu Svitan nahaja Apartmajska hiša Rogla nahajajo izvrstni balvani različnih zahtevnostnih stopenj, kar so v priročniku za plezalce izvirno opisali avtoji knjige GRTA studia.

Zanimivost na poti iz Cezlaka do Jurgova, le slaba dobtra dva kilometra od Pohorskih hiš Lukanja pa se nahaja tudi opuščeni rudnik zelenega Čezlakita, katerega ozadje krasi govorniški pult in steno  Generalne skupščine združenih narodov v New Yorku. http://www.dedi.si/dediscina/161-nahajalisce-cizlakita-v-kamnolomu-cezlak-ii

PB from GRTA Studio | Rok Klančnik on Vimeo.