Zasebnost

Pravilnik o zasebnosti velja za vse osebne podatke uporabnikov, ki jih zbiramo in obdelujemo neposredno ali prek naših partnerjev. Osebni podatki so vsi podatki, ki se nanašajo na fizično osebo, katere identiteta je neposredno ali posredno prepoznana ali določljiva. Obdelava podatkov je vsako ukrepanje na osebnih podatkih, kot so zbiranje, shranjevanje, uporaba, vpogled in prenos osebnih podatkov.
Ta pravilnik o zasebnosti ne velja za anonimne podatke. Anonimne informacije so informacije, ki jih ni mogoče povezati z določenim posameznikom.

Vodja obdelave podatkov

Vodja obdelave podatkov je Dandi d.o.o. (v nadaljevanju Dandi). Dandi spoštuje zasebnost svojih uporabnikov in obiskovalcev svojih spletnih strani.

Pooblaščenec za varstvo podatkov

Dandi je imenoval pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov. Pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov se lahko obrne na naslednji elektronski naslov: dpo@dandi.si

Zbiranje podatkov

Dandi lahko v skladu z zakonom zbira določene podatke o uporabnikih, pridobljene z uporabo piškotkov, s piškotki, ki ne vsebujejo osebnih podatkov, in naslovi IP, ki se samodejno zabeležijo v dostopnih dnevnikih. Te služijo za optimizacijo spletnega mesta in Dandi aplikacij. Možno je blokirati piškotke, po katerih boste še vedno lahko brskali po spletnem mestu, vendar nekatere njegove funkcije vam ne bodo na voljo.
Vaše podatke bomo obdelovali za dostop do uporabe naših aplikacij in za zagotavljanje informacij o naših ponudbah, novicah in dogodkih.

Osebne podatke zbiramo za določen in zakonit namen in jih ne obdelujemo na način, ki ni v skladu z namenom, za katerega so bili zbrani, razen če zakon določa drugače ali temelji na privolitvi uporabnika.
V skladu s Splošno uredbo o varstvu podatkov (GDPR) vam bomo na vašo zahtevo omogočili dostop do vseh vaših osebnih podatkov, ki so nam na voljo, način obdelave in možnost omejitve njihove obdelave, spremembe ali izbrisa.

Zaščita vaših podatkov

Varovanje zasebnosti vaših podatkov je trajno in Dandi sprejme vse potrebne ukrepe za zaščito v skladu z veljavnimi predpisi in dobrimi praksami. Osebne podatke obdelujemo na varen način, vključno z zaščito pred nepooblaščeno ali nezakonito obdelavo in izgubo.
Za zaščito vaših osebnih podatkov uporabljamo fizične, tehnične in organizacijske varnostne ukrepe. Dostop do vaših osebnih podatkov omejujemo samo na tiste zaposlene, ki jih morajo vedeti, da vam zagotovijo nekatere ugodnosti ali storitve. Poleg tega zaposlene izobražujemo o pomembnosti zaupnosti ter varovanja zasebnosti in zaščite vaših podatkov. Vaših podatkov ne bomo uporabljali v noben drug namen, razen tistega, za katerega ste dali svoje soglasje ali obstaja neka zakonita obdelava, prav tako ne bomo posredovali vaših kontaktnih in osebnih podatkov nobeni tretji osebi.
Zbiramo le osebne podatke, ki so nam bili prostovoljno posredovani. Dostop do našega spletnega mesta ne pogojujemo z zagotavljanjem informacij in ne prosimo, da razkrijete več informacij, kot je resnično potrebno za uporabo naših storitev.

Časovno varčevanje podatkov

Osebne podatke hranimo in obdelujemo le toliko časa, kolikor je to potrebno za izvedbo določenega zakonitega namena, razen če je z daljšimi predpisi določeno daljše obdobje hrambe. V primeru, da z dovoljenjem za kakšen namen daste svoje dovoljenje, bomo podatke hranili toliko časa, dokler soglasje umaknjeno.

Obdelava osebnih podatkov zunaj EU

Osebnih podatkov naših uporabnikov izven EU ne pošiljamo.

Pravica do pritožbe pri pristojnem organu

Če menite, da Dandi vaše podatke obravnava na nezakonit način in jih ne morete razrešiti v sodelovanju z Dandi, imate pravico vložiti pritožbo na nadzorni organ (Agencija za varstvo osebnih podatkov ).

Spremembe politike zasebnosti

Dandi si pridržuje pravico kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeniti ali posodobiti to politiko zasebnosti. Občasno preverite morebitne spremembe ali posodobitve našega pravilnika o zasebnosti, ki bo objavljen tukaj in bo prikazan posodobljen datum veljavnosti.

Nova evropska uredba o varstvu osebnih podatkov (GDPR) namreč narekuje, da moramo obnoviti vaše soglasje, da želite še naprej prejemati naša obvestila na ta e-naslov.